FIGYELEM!!!

Az oldal még szerkesztés alatt áll!
Az érdemi munkát még nem kezdtük el, egyelőre azokról a terményekről gyűjtök információkat, melyeket termesztünk.
Nem tudom, hogy mikorra érem utol magam... Apukám megint vetőmagért ment...

2010. február 6., szombat

Grillezett sertésborda tárkonyos paszternákkal


A paszternák Európában őshonos édes ízű, sajátos illatú gyökérzöldség, egész évben frissen kapható. Kívül vajszínű, vágásfelülete hófehér. Igen kiváló fogyókúrás ételek készíthetők belőle, kitűnő levesnek, pürének és párolt köretnek, kiváltképp angolos húsok mellé.

Hozzávalók:

60 dkg sertéskaraj, 5 cl étolaj, 5 dkg vöröshagyma, 80 dkg paszternák, 2 dl száraz fehérbor, 2 dl tejszín, 4 dkg liszt, törött bors, tárkony, curry, só.

Elkészítés:

A sertéskarajból levágott szeleteket kissé kiveregetjük, megsózzuk, meghintjük törött borssal, majd olajba mártjuk, és a grillsütő rácsára téve megsütjük. Kevés olajban finomra vágott vöröshagymát pirítunk, hozzáadjuk a kockákra darabolt paszternákot. Sóval, őrölt fehér borssal fűszerezzük, és száraz fehérbort hozzáöntve félpuhára pároljuk. Tejszínes habarással sűrítjük, apróra vágott friss tárkonnyal, curryvel fűszerezzük, és még néhány percig pároljuk. Tálaláskor a mártást a megsütött sertésbordára öntjük, és megszórjuk a vágott tárkonylevéllel. Egy adag: 1880 kJ/450 kcal Ajánlott ital: száraz fehérbor - Somlói Juhfark 2000

Elkészítési idő: 40-60 perc

Elkészítési módja: grillezés

Jellemzők: húsétel

Forrás: Magyar Konyha


2 megjegyzés:

sedith írta...

Hú, de klassz, Virág! És eladásra is termeltek? Az nagyon jó! Még hoz egy kis pénzt is a konyhára! Idővel meg hátha meg is lehet élni belőle! Gratulálok a bloghoz és további sok sikert, jó munkát kívánok!:)
Az ételeket magad készítetted, fotóztad? Csak szólok, hogy vigyázz, ha máshonnan vannak, tegyél linket, forrást (láttam az egyiknél: magyar konyha), mert most éppen nagy balhé van képeltulajdonítások miatt a gasztrovilágban. És nehogy ártatlanul szenvedj!
Puszillak

sedith írta...

Na, szóval, akkor ráléptem a tyúkszemedre. :D Tényleg tégy egy linket és akkor fedezve vagy!:)

Még valami. Mit szólsz, ha levennéd a fejlécből azt a részt, hogy ...akár az ön asztaláig..., tehát ne legyen direktbe leírva, hoyg akár értékesítenétek is a termést és akkor bekonferállak a gasztro.hu-ra. Ez egy gyűjtőoldal, ahol receptes blogok bejegyzései jelennek meg, minden pillanatban (na jó, lehet órában) frissülve. És akkor a nézettség is növekedhetne!;)